BESPLATNA SEO ANALIZA SAJT

www.dentist-vuic.hr

Poštovana Sanja,

Verujem da ste upoznati bar delimično sa SEO optimizacijom, ali nije zgoreg da analizu počnemo sa kratkim opisom iste.
SEO optimizacija koja podrazumeva organsku pretragu bazira se na preko 200 faktora od kojih je bitna konkurentnost ključne reči, strpljivost da se ona pozicionira na što boljem mestu kao i sama starost domena, odnosno vremenski period prisustva sajta na internetu.

PRINCIP NAŠEG RADA

Koristimo profesionalne programe za SEO analiziranje, pomoću kojih procenjujemo težinu ključnih reči, princip rada SEO konkurencije od kojih možemo dosta toga da saznamo i time ih prestignemo u pretragama. Takođe analiziramo izvedene fraze od te kljucnih reci za koje se kasnije borimo.

Ključne reči proveravam preko Google trends alata, time saznajemo kolika je potražnja i da li je tražena ključna reč u porastu ili u opadanju, u kojim periodima se najviše kuca…

Prvo što radimo jeste ON PAGE SEO, jer je on temelj za dalju OFF PAGE SEO optimizaciju, bez tog optimizovanja se ne može krenuti u ozbiljan rad. Optimizujemo, koliko je moguće, brzinu učitavanja stranica, zatim se optimizuju fotografije, unose alt tagovi, sređuje se struktura naslova ( h1, h2,h3) itd…

Preporucujemo da strategiju baziramo na tome da se prvo borimo za slabije i srednje ključne reči kako bi što pre dobili rezultate u organskoj pretrazi, čime bi pogurali i prepolovili posao kod rangiranja težih ključnih reči. Ukoliko smatrate da Vam taj način ne odgovara, možemo se dogovoriti oko složenije strategije.

Analiziramo konkurenciju i njene backlinkove i zatim pokušavamo da iskoristimo i te backlinkove za sajt na kome se radi SEO, pored uobičajenih koje mi pronalazimo, ili one koje imamo u bazi.

KLJUČNE REČI

Ključne reči:

 1. ljuskice za zube – pretražuje se 450 puta na mesečnom nivou, jaka konkurentska reč, teške kategorije. Vaša trenutna pozicija na Google pretraživaču: 10.
 2. ortodoncija – pretražuje se 200 puta na mesečnom nivou, srednja konkurentska reč, serdnje kategorije. Vaša trenutna pozicija na Google pretraživaču: 26.
 3. keramičke krunice – pretražuje se 30 puta na mesečnom nivou, slabija konkurentna reč, niže kategorije. Vaša trenutna pozicija na Google pretraživaču: 81.
 4. bezmetalna keramika – pretražuje se do 10 puta na mesečnom nivou, slaba konkurentska reč, niže kategorije. Vaša trenutna pozicija na Google pretraživaču: 57.
 5. keramički mostovi – pretražuje se do 10 puta na mesečnom nivou, slaba konkurentska reč, niže kategorije. Vaša trenutna pozicija na Google pretraživaču: 41.

Ukoliko postignemo dogovor, i angažujete nas za SEO, u prvom mesecu se iznosi detaljna analiza konkurentnih sajtova za koje se odlučite, njihovih ključnih reči i Vaših koje se dogovorimo. Sve u svrhu Vašeg dobrog rangiranja. Generalno, što bolje ključne reči izaberemo koje se više pretražuju i koje će dobrineti Vašem poslu, ili pak izabrati reči koje se manje pretražuju trenutno na Vašem tržištu a imaju potencijala da se pretražuju više za npr godinu dana. Iz tog razloga se pretražuje tržište, analiziraju ključne reči konkurencije i sa Vama dogovorimo koje ćemo da tretiramo kampanjama.

VAŠ SAJT

Analizom Vašeg sajta došli smo do saznanja da ste ili u manjoj mere radili na SEO ili niste uopšte, a backlinkove dobijali sa plaćenih sajtova što je u potpunosti dobro ali ako Vaš sajt nije dobro ON PAGE optimizovan, nema dobre pretpozicije da bude mnogo uspešan. Domen je stariji, od 2003 godine, što je pozitivnio  z apretraživače a svakako i taj podatak utiče na rangiranje. Naredni tekst se odnosi na kratku analizu optimizovanosti Vašeg sajta, počev od samog sajta ON PAGE SEO, odnosno koliko Vam je SEO podešen prilikom izrade sajta, kao i dosadašnji rad na OFF PAGE SEO optimizaciji, koja podrazumeva rad na povezivanju Vašeg sajta sa drugim sajtovima, backlinkovanje, radi ostvarivanja što većeg saobraćaja ka Vašem sajtu, i što boljeg pozicioniranja istog za određene ključne reči je neophodna. U

Analiza optimizovanosti Vašeg sajta:

 • Dobro optimizovano
 • Prosečno optimizovano
 • Loše optimizovano
 • Title Tag
 • Meta Opis
 • Naslovi
 • Ključne reči
 • Sadržaj
 • Fotografije
 • Povratni linkovi
 • Broken linkovi
 • Facebook
 • Google plus
 • Deljenje na društvenim mrežama

Kada je reč o rezultatima analize, možemo Vam istaći činjenicu da Vaš sajt prevashodno nije dovoljno dobro optimizovan a to podrazumeva sledeće:

 • Nalsovi nisu doboro optimizovani, nisu prožete ključne reči kroz iste, konkretno mislimo na H1 naslov koji je kod Vas ispisan Klik prema osmijehu! a trebalo bi da na toj naslovnoj bude H1 sa kručnom rečju, da li Vaše ordinaceije ili usluge. H2 naslova ima dupliranih, preko 150. Strukturu samog sajta, naslova bi trebalo optimizovati.
 • Sadržaji bi trebalo da sadrže ključne reči za koje se dogovorimo. Dosta ga ima ispisanog, na većini stranica pa samim tim neće predstavljati problem da se modifkuje.
 • Fotografije bi trebalo optimizovati, imenovati alt tag.
 • Što se tiče backlinkova, povratnih linkova, imate ih u manjoj meri, verovatno sa nekih plaćenih portala koliko smo videli. Potrebno ih je spajati sa što jačim linkovima, stranim blogovima i kupljenim jakim linkovima.
 • Što se tiče izabranih ključnih reči, uoščilo ste kategotrisanje istih i procena jačine konkurencije za iste reči. Potrebno je izvršiti temeljniju analizu za bolje ključne reči.

Blog je dobro da imate, i on ima najveću funkciju informativnog karaktera u službi dovlačenja saobraćaja sa pretraživača, u Vašem slučaju potencijalnih klijenata.

Takođe, brzina učitavanja sajtova sa desktop kompjutera kao i prenosivih uređaja je veoma dobra i kreće se u intervalu od 95 od 100. Takođe i sam vizualni utisak samog sajta je dobar, pregledan, pohvale za isto ali s obzirom da za bolje rangiranje na pretraživačima nije mnogo bitan izgled koliko sama podešavanja sajta onda je to u ovom slučaju manje bitno.

Tolimo za sada, budite slobodni da nam se obratite za sve nedoumice, pitanja u vezi bilo koje teme navedene u analizi.